Autotehnika

Mihkel Naams “Määrdeainete lühikursus”, 2015.

naams„Määrdeainete lühikursuse“ autor emeriitprofessor Mihkel Naamsi karjäär oli ligi pool sajandit seotud Tallinna Tehnikakõrgkooliga. Tänapäeval on tehnikavaldkonnad väga muutuvad ja komplekssed, pidevalt tuleb juurde uusi teemasid ja oma olemuselt on need interdistsiplinaarsed – kõike seda on Naams haaravalt ja huvitavalt edasi andnud. Antud raamat on unikaalne nii oma sisu kui ka autori erakordse pühendumuse osas.

Määrdeainete teema on väga oluline. Uue auto ostmisel jäetakse sageli tähelepanuta määrdeainete õigeaegne kasutamine ja selle vajalikkusest saadakse aru alles rikke ilmnemisel. Transpordiseadmete korrashoiu all mõistetakse igasugust tegevust, mille eesmärgiks on selle seadme tarbimisväärtuse säilitamine. Seega on määrimine/õlitamine väga oluline osa seadme korrashoius.

Raamatus käsitletakse järgmisi teemasid:

  • Mis on triboloogia, nanotriboloogia ja hõõrdumine;
  • Määrdeained – mõisted, põhifunktsioonid, liigitus;
  • Määrimine ja õlitamine;
  • Vedelad määrdeained;
  • Plastsed määrded;
  • Tahked määrded;
  • Gaasmäärdeained;
  • Tänapäevased määrdeained;
  • Taastpreparaadid.

Vaata saadavust e-kataloogist ESTER

 

Discussion

Comments are closed.

Arhiiv