Moetööstus

V. Ann Paulins “Ethics in the Fashion Industry”s, 2014

Disainertoodete võltsingud, poevargused, orjatööjõu kasutamine, keskkonnateadlikkus, provokatiivsed reklaamid – need on vaid mõned näited eetika probleemidest tänapäeva moetööstuses. Moetööstuses, kus koostöö toimub erinevate eetiliste tõekspidamistega inimeste vahel, on oluline olla aus, hästi informeeritud ja efektiivne töötaja ning teha õigeid valikuid. Raamatus tutvustatakse kõigepealt eetika mõistet üldiselt, eetikat meie igapäevases elus, eetilisi dilemmasid ja erinevaid ajaloolisi käsitlusi. Seejärel antakse nõuandeid, kuidas arendada ja praktiseerida eetiliste otsuste tegemise oskust erinevates moetööstuse valdkondades (tekstiilitööstus, jaekaubandus).

Raamat sisaldab näiteid reaalsest elust.  Peatükkide lõpus on toodud küsimused diskussioonide tekitamiseks. Teosega on kaasas lisamaterjal, mille kättesaadavus raamatukogus on tagatud kuni 02.03.2017. Lisamaterjalide kohta on raamatus märge CD kujutisena (juhtumiuuringud, küsitlused, tegevused iga peatüki kohta).

Teos on mõeldud õppematerjalina moetööstuse eriala üliõpilastele. Autorid on üritanud jääda pealtvaatajaks ja mitte anda hinnanguid. Nende eesmärgiks on anda igaühele võimalus kujundada oma eetiline baas ja teha oma eetiliselt „õige“ otsus vastavalt oma tõekspidamistele.

Vaata saadavust e-kataloogist ESTER

 

 

Discussion

Comments are closed.

Arhiiv