Arhitektuur ja kunst

“Vilen Künnapu : kunst, arhitektuur, revolutsioon : [näituse kataloog]”, 2015

Käesolev raamat on samanimelise Eesti Arhitektuurimuuseumi näitusega kaasnev kataloog. Raamatu juhatab sisse Indek Grigori essee „Neofunktsionalistist Lemuuria preester-arhitektiks“, sellele järgneb Sven-Erik Stambergi intervjuu Vilen Künnapuga.

Indrek Grigori sõnul vaatleb raamat Eesti ühe olulisima arhitekti loomingut sünkretistliku tervikuna. Kataloogi pildilise osa võib üldises plaanis jagada kolmeks: graafika (joonistused, kollaažid, fotod), maal ja arhitektuur. Eesmärgiks on näidata kunstniku loominguliste praktikate võrdväärsust ja läbipõimitust. Vilen Künnapul on Eesti arhitektuuriloos kahtlemata oluline roll, kuid kataloogi näol ei ole tegemist retrospektiiviga, vaid Künnapu on jätkuvalt praktiseeriv arhitekt, kes lisaks uue loomisele mõtestab ka senitehtut ümber. Tekstid raamatus on paralleelselt ka inglise keeles.

Vaata saadavust e-kataloogist ESTER

Discussion

Comments are closed.

Arhiiv