//
Loed praegu...
Humanitaarained / Humanities

Nicholas Epley. Meele algoritmid : kuidas aru saada, mida inimesed tegelikult mõtlevad, usuvad, tunnevad ja tahavad. Aun, 2015

Mis tunne on olla keegi teine? Kuidas näha, mis toimub teiste inimeste peas? Miks keegi mind ei mõista? Need ja paljud teised inimsuhteid ja –käitumist puudutavad küsimused on meile peamurdmist valmistanud aegade algusest peale.

Käesolevas raamatus võimaldab mainekas psühholoogiaprofessor Nicholas Epley heita pilgu meie mõtete ja tunnete tajumise oskusele. Just seda oskust kasutame igapäevaselt, et mõista, mida teised inimesed mõtlevad, tunnevad, tahavad ja kavatsevad. See oskus võimaldab luua täisväärtuslikke inimsuhteid, hoida oma head mainet, töötada meeskonnas ning ära tunda ja üle kavaldada konkurente ja vaenlasi. Epley toob välja ka selle oskuse puudused. Sageli tõlgendame sotsiaalseid või tööalaseid olukordi valesti, teeme ekslikke järeldusi teiste inimeste iseloomu kohta või omistame neile motiive, mida neil tegelikult pole. Epley väidab, et sellised vead ei ole juhuslikud, vaid süstemaatilised ja välditavad. Rohkete näidete abil erinevatest psühholoogiauuringutest ja –eksperimentidest õpetab autor meid eksimusi vältima, oma taju teravdama ja mõistma teisi inimesi sellisena, nagu nad tegelikult on, mitte sellisena, nagu me neid kujutleme.

 

Vaata, kas raamatut saab laenutada

Discussion

Comments are closed.

Varasemad postitused