Arhitektuur ja kunst

Mati Raal “Mõisate kadunud hiilgus : Eestimaa mõisainterjööride lugu”, 2016

Käesolev raamat oma rohkete fotodega annab pildi elust endisaegsetes härrastemajade salongides ja saalides, kabinettides ja buduaarides. Raamatu lehekülgedel on fotograafia abil peatatud aeg umbes sada aastat tagasi ja kõik, mida näete, on aus ja õige. Kui tekib küsimus, kuhu kadusid mööbel, maalid ja muud aarded, siis sellele saab ka vastuse. Kindlasti ei ole siin esitletu lõplik tõde ja palju jääbki ajaloo hämaruste teadmatusse. Autor loodab, et raamat pakub lugemist ajaloohuvilistele, on inspiratsiooniks sisekujundajatele ja annab uurimisainet kunstiajaloolastele.

Mati Raal on Eesti Kunstiakadeemia restaureerimise eriala teadusmagister ja on teadmisi käinud täiendamas Poolas, Soomes, Venemaal, Rootsis, Itaalias ja mujalgi. Ta õpetab restaureerimist ja mööbli ajalugu EKAs ja Tallinna Ülikooli Haapsalu Kolledžis, koostöö on ka Tartu Kõrgema Kunstikooliga ja paljude ametikoolidega.

Vaata saadavust e-kataloogist ESTER

Discussion

Comments are closed.

Arhiiv