//
Loed praegu...
Humanitaarained / Humanities

Simon Blackburn. Tõde : teejuht neile, kes segaduses. Eesti Keele Sihtasutus, 2015

Antiitõde-teejuht-neile-kes-segaduseskajast alates on filosoofid arutlenud selle üle, kas tõde on absoluutne või suhteline. Simon Blackburn annab oma raamatus ladusa ja kergesti mõistetava ülevaate absolutismi ja relativismi konfliktist; kaalub Nietzsche arusaamu tõe ja illusiooni kasulikkusest; eristab filosoofilisi suhtumisi meie arusaamade staatusse (eliminativism, realism, kvietism, konstruktivism); uurib objektiivse tunnetuse võimalikkust loodus- ja inimteadustes, teaduse ja pseudoteaduse vahekordi, sallivust ja religiooni, uskumist ja aktsepteerimist, tõesse suhtumise moraalseid ja poliitilisi järeldusi ning kultuuridevahelisi arusaamisprobleeme. Teoses peatutakse Platonil ja sofistidel, Thomas Nagelil, David Hume’il, Friedrich Nietzschel, William Jamesil, Richard Rortyl, Bas van Fraassenil jt ning püütakse leida absolutistide ja relativistide vahelist keskteed. Raamatu materjal kanti ette kaheksa Giffordi loenguna Glasgow ülikoolis 2004. aastal.

 

Vaata, kas raamatut saab laenutada

Discussion

Comments are closed.

Varasemad postitused