//
Loed praegu...
Arhitektuur / Architecture

Elav ruum : sajand Eesti arhitektuuri = Space in motion : a century of Estonian architecture. [Tallinn] : Eesti Arhitektuurimuuseum, 2015

elav-ruum-sajand-eesti-arhitektuuri-space-in-motionEesti Arhitektuurimuuseumi samanimelise püsinäitusega kaasnev raamat tutvustab Eesti professionaalse arhitektuuri- ja ruumikultuuri arengut. Nii raamat kui ka näitus käsitlevad tähtsamaid lõike Eesti arhitektuuri kujunemisloost 20. sajandil, aga ka huvitavamaid nähtusi tänapäeval, andes ülevaate sellest, kuidas on ühiskondlikud, majanduslikud ja poliitilised protsessid mõjutanud siinsete inimeste eluviise ning kohalikku ruumilist arengut.

Raamat koosneb kahest osast: Eesti arhitektuuri ajatelg (1900–20…) ja temaatilised hoonetutvustused. Ajatelg annab lihtsa ja selge ülevaate Eesti arhitektuuri olulisematest ilmingutest 20. sajandi algusest tänapäevani. Temaatilised peatükid (kultuur, ühiskond, puhkus, fantaasia, linn, kodu) tutvustavad hooneid nende kultuurilise ja ühiskondliku rolli valguses. Lisaks valmisehitatud hoonetele on raamatus toodud ka mitmeid realiseerimata projekte ja visioone, mis ilmestavad omas ajas aktuaalseid arhitektuurseid ideid ning on põnevad vaadata veel praegugi.

Raamat on mõeldud kõigile arhitektuurihuvilistele, nii kohalikele kui ka väliskülalistele. Tekstid on paralleelselt ka inglise keeles. Hoonete ja projektide valik tugineb peamiselt Arhitektuurimuuseumi kogudes leiduvale materjalile.

 

Vaata, kas raamatut saab laenutada

Please follow and like us:

Discussion

Comments are closed.

Varasemad postitused

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com