//
Loed praegu...
Teatmeteosed ja sõnaraamatud / Reference Books and Dictionaries

Tallinna temaatiline taskuentsüklopeedia : illustreeritud ülevaade Tallinna 84 asumist. TEA Kirjastus, 2016

tallinna-temaatiline-taskuTEA taskuentsüklopeediate sarjas ilmunud „Tallinna temaatiline taskuentsüklopeedia“ annab ülevaate Tallinna kõigist 84 asumist. Iga asumi puhul on kirjeldatud tähtsamaid tänavaid, selgitatud tänava- ja kohanimede päritolu, antud üldiseloomustus, ära on toodud asumi tekke asjaolud, tähtsamad ehitised ja loodusobjektid, kuulsaimad elanikud, kui nende kohta on andmed säilinud.

Ensüklopeediast leiab huvitavaid ja olulisi fakte tähelepanuväärsemate üksikobjektide sünni- ja ajaloo kohta. Põhitekstide juude on lisatud ka legende ja tõestisündinud lugusid, mis ilmestavad vastavat piirkonda. Teksti illustreerivad kaardid, aerofotod, ajaloolised ja tänapäevased fotod. Konkreetsust lisavad 2015. aasta arvandmed territooriumi suuruse ja rahvastiku kohta. Raamatu lõpus on Tallinna muuseumide nimekiri, arhitektuuriterminite seletused, isiku- ja kohanimede registrid.

Taskuentsüklopeedia on mõeldud meie oma inimestele, et tundma õppida Eestimaa pealinna kultuurilugu.

 

Vaata, kas raamatut saab laenutada

Please follow and like us:

Discussion

Comments are closed.

Varasemad postitused

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com