Arhitektuur ja kunst

Graeme Brooker “Rereadings : Interior Architecture and the Design Principles of Remodelling Existing Buildings”, 2004

Suur osa arhitektide tööst hõlmab olemasolevate hoonete ümberkujundamist, mis pakub mitmesuguseid väljakutseid, nii ehituslikke, esteetilisi kui ka keskkonna-alaseid. Käesolevas raamatus antakse tugev teoreetiline baas selle kohta, kuidas hooneid ümber kujundada. Oluline on analüüsida, missugune on hoone vorm ja struktuur, ajalugu ja funktsioon, kontekst, keskkond ja soovitud funktsioon. Peale analüüsimist tuleb paika panna strateegia, kuidas plaanitavad muudatusi olemasolevaga sobitada. Iga etapi juures on toodud erinevaid juhtumiuuringuid üle maailma, mille seas on raamatukogusid, muuseume, restorane, koolimaju, kauplusi ja palju muud. Iga juhtumiuuringu juures on detailsed joonised, mis toovad välja selle, kuidas uuendused sobituvad olemasolevaga. Raamat on kasulik lugemismaterjal nii arhitektuuritudengitele kui ka praktikutele.

Vaata saadavust e-kataloogist ESTER

Discussion

Comments are closed.

Arhiiv