Arhitektuur ja kunst

Graeme Brooker “Kontekst + keskkond”, 2016

Eestis on sisearhitektuuri õpetatud üle seitsmekümne aasta ja nüüd on esmakordselt olemas emakeelne õpik. Õpikus uuritakse viise, kuidas nii hoone sisse kui ka väljapoole paigutatud elemendid interjööri mõjutavad. Pakutakse välja elementide interpretatsiooni, hindamise ja kasutamise meetodid ning analüüsitakse nende ruumimõju. Raamatus analüüsitakse näiteks seda, mil viisil toimis loomulik ventilatsioon nii iidses mauride ehitatud kindluslossis Alhambras Hispaanias kui ka ülimoodsas Londoni Uue Raekoja hoones Thamesi kaldal.

Peamisi teooriaid täiendavad kaasaegsete sisekujunduste detailsed analüüsid, mis teevad ilmuvast raamatust hindamatu käsiraamatu nii sisearhitektuuri- kui ka arhitektuuritudengitele, samuti ehitusinseneridele ja kinnisvaraarendajatele ning kõigile lugejatele, kes on sellest teemast huvitatud. Lisaks on raamatu lõpus esmakordselt ilmuv eesti- ja inglisekeelne sisearhitektuuri erialatermineid sisaldav oskussõnastik.

Vaata saadavust e-kataloogist ESTER

Discussion

Comments are closed.

Arhiiv