Arhitektuur ja kunst

Sarah Bonnemaison “Installations by Architects : Experiments in Building and Design”, 2009

Tegemist on põneva raamatuga installatsioonidest, mida sageli peetaksegi arhitektide töö lõpp-produktiks, samas arendatakse suurest osast neist edasi ka reaalselt ehitatavad tööd. Installatsioonide eesmärgiks võib olla ka lihtsalt diskussiooni tekitamine ning vaatajate kutsumine arhitektuuri rolli ja olemuse üle arutlema. Raamat pakub rohkelt inspiratsiooni noortele arhitektidele, et rakendada oma lennukat fantaasiat ning demonstreerida ja reklaamida oma annet.

Kataloogi on viimase 25 aasta näidete varal kogutud u 50 arhitektuurilist installatsiooni, kus on katsetatud erinevate materjalide, kontseptsioonide ja vormidega. Tuntumatest arhitektidest ja arhitektuurifirmadest on esindatud Anderson Anderson Architecture, Philip Beesley, Diller + Scofidio, John Hejduk, Dan Hoffman, Kuth/Ranieri Architects jpt. Installatsioonid on jagatud viide temaatilisse peatükki: tektoonika, keha, loodus, mälu ja avalik ruum. Igale teemale on lisatud 8-10 näidet fotomaterjaliga ning intervjuud arhitektide ja kriitikutega. Lisaks rikkalikule pildimaterjalile on raamatusse kogutud ka kunstikriitikute, teoreetikute ja arhitektide endi esseid ning tähelepanekuid ja mõtteid.

Vaata saadavust e-kataloogist ESTER

Discussion

Comments are closed.

Arhiiv