Psühholoogia ja pedagoogika

Frédéric Gros “Kõndimise filosoofia”, 2016

Kõndimine pole sport – nii väidab Frederic Gros oma raamatus “Kõndimise filosoofia”. Kõndimine võib olla ka kunst ja filosoofia. Ühendades käimise isikliku kogemuse filosoofiliste ja kirjanduslike käsitlustega, näitab Gros kõndimise olulisust mitte ainult tervise seisukohast, vaid ka kultuuriloolisest vaatepunktist.

Frédéric Gros (s. 1965) on prantsuse filosoof ja Pariisi Poliitikauuringute Instituudi professor, kes on spetsialiseerunud kaasaegsele prantsuse filosoofiale, iseäranis Michel Foucault’ vaimsele pärandile. Gros’ põhiliste uurimisteemade hulka kuuluvad psühhiaatria ajalugu, karistusfilosoofia ning sõja ja kuuletumise/mittekuuletumise problemaatika. “Kõndimise filosoofia” on Frédéric Gros’ tuntuim teos, milles autor mõtiskleb kõndimise mitmesuguste vormide ja eesmärkide üle suvalisest uitamisest mõtestatud palverännakuni.

Vaata saadavust e-kataloogist ESTER

Discussion

Comments are closed.

Arhiiv