Psühholoogia ja pedagoogika

Chris Prentiss “Zen ja oskus olla õnnelik”, 2016

Õnn ei seisne oma soovide täitumises, vaid olemasoleva hindamises. Kui sa ei oska olla tänulik selle üle, mis sul juba olemas on, siis miks arvata, et veel rohkema saamine sind õnnelikuks muudab? Kui treenid oma aju selle järgi, et õnn = unistuste täitumine, siis iga unistuse täitudes hakkad automaatselt uusi unistusi looma, sest vaid nii usud, et saad õnnelikuks. Selleks, et unistuse täitumist tõeliselt nautida, peab aju ümber programmeerima sellele, et õnn = olemasoleva hindamine. Kui sa seda teed, siis mõistad, et unistuse täitumine ei olegi enam nii vajalik, sest sa oled juba õnnelik.

Sisemise õnnelikkuse saavutamine on kahtlemata keeruline ja raske ülesanne. Kusjuures kõige olulisem pole mitte õnneseisundini jõudmine (kui tead, kuidas seda teha), vaid teekonna läbimine ja seejärel kõige teadvustamine, mida sa selle käigus avastasid. Kui oled selle raamatu läbi lugenud ning sul tekib soov siit saadud teadmised ellu rakendada, siis nii ka läheb. Usu, püsivat õnnelikkust on võimalik saavutada.

Vaata saadavust e-kataloogist ESTER

Discussion

Comments are closed.

Arhiiv