Teadustöö metodoloogia

Ingrid Mida “The Dress Detective : A Practical Guide to Object-based Research in Fashion”, 2015

Tegemist on rohke pildimaterjaliga kauni raamatuga, kus läbi erinevate juhtumiuuringute demonstreeritakse rõivaesemete varjatud lugusid. Sageli puudub teave õmbleja kohta, uurijate jaoks on ainsaks infoallikaks rõivaese ise ning läbi keeruka välise vaatluse, peegelduse ja oletuste tuleb jõuda vastuseni.

Raamatus antakse esmalt ajalooline ülevaade rõivaesemete objektipõhisest uurimisest ja tutvustakse lähemalt rõivaeseme uurimise etappe: esmane vaatlus, peegeldus, interpretatsioon, detailne vaatlus, dokumenteerimine. Viimases osas demonstreeritakse eelnevaid tööetappe läbi praktiliste juhtumiuuringute. Vaatluse all on seitse erinevat lääne kultuurist pärist rõivaeset aastatest 1820 – 2004.

Vaata saadavust e-kataloogist ESTER

Discussion

Comments are closed.

Arhiiv