Teadustöö metodoloogia

Bill Gillham “Developing a Questionnaire”, 2015

Raamat on soovituslik lugemine neile, kes esmakordselt puutuvad kokku küsimustiku koostamisega, kuna annab kokkuvõtlikud ja praktilised juhised. Autor Bill Gillham käsitleb järgmisi teemasid: miks kasutada uurimistöös küsimustikku (poolt ja vastuargumendid), ankeedi koostamine, küsitletavate ringi kindlakstegemine, suletud ja avatud küsimuste kasutamine, milliseid nippe kasutada võimalikult suure hulga vastuste kättesaamiseks, vastajatele küsitlusaja määramine, küsitluse seostamine kogu uurimistööga ning teiste uurimismeetoditega.

Kuna raamat on väikesemahuline, siis on teemadele lähenemine väga üldine. Välja on jäänud näiteks tänapäeval nii sagedased online-küsitlused. Samuti võib akadeemilisemat laadi informatsiooni soovijatele materjalist väheks jääda.

Vaata saadavust e-kataloogist ESTER

Discussion

Comments are closed.

Arhiiv