Teadustöö metodoloogia

Margot Northey “Making Sense : A Student’s Guide to Research and Writing : Engineering and the Technical Sciences”, 2015

Tegemist on tehnika erialade (masinaehitus, elektritehnika, informaatika, projekteerimine jne) üliõpilastele mõeldud raamatuga efektiivsest kirjutamisest. Raamatust leiab juhiseid, kuidas kirjutada kokkuvõtteid ja järeldusi, praktikaaruandeid, projekti ettekandeid ja esitlusi, milline on õige kirjavahemärkide kasutus, kuidas kirjutada selgelt ja arusaadavalt, millised on levinumad vead ning kuidas vältida teatud sõnade ja fraaside väärkasutust.

Efektiivsest kirjutamisest rääkides lähtutakse üldistest keelereeglitest ja juhistest ning akadeemilistest nõuetest. Kirjutamisstiili puhul rõhutakse pigem suuniste andmisele kui kuivale reeglite esitamisele. Ülesehituselt järgib teemade esitus standardset uurimistöö protsessi prototüübi kavandamisest toote valmimiseni. Raamat on vajalik abimaterjal kogenematule kirjutajale.

Vaata saadavust e-kataloogist ESTER

Discussion

Comments are closed.

Arhiiv