//
Loed praegu...
Humanitaarained / Humanities

Carl Gustav Jung. Analüütiline psühholoogia : teooria ja praktika : Tavistocki loengud. Ilmamaa, 2017

Käesolev “Avatud Eesti raamatu” sarjas ilmunud teos põhineb Carl Gustav Jungi Londonis Tavistocki meditsiinipsühholoogia instituudis peetud viiel loengul. Esimeses loengus käsitleb Jung teadvust ja selle suhet mitteteadvusega, teises mitteteadvust ja meetodeid selle uurimiseks. Ta innustas patsiente tegelema maalimise, skulptuuri või teiste kunstidega, et oma sisemaailma paremini uurida. Kolmandas loengus räägib Jung unenägude analüüsist ja kompleksidest ning neljandas loengus unenägudes esinevatest arhetüüpsetest kujunditest ning universaalsetest ja religioossetest motiividest. Viiendas loengus käsitleb Jung ülekannet ja selle läbitöötamist psühhoteraapias.

Eessõna autor Alo Jüriloo on välja toonud, et Jungi on peetud üheks keerulisemaks ja vastuolulisemaks teoreetikuks psühholoogia alal. Ta põimis oma teooriatesse Ida ja Lääne religioone, alkeemiat, parapsühholoogiat ja mütoloogiat. Jungil oli suuri raskusi oma mõtete selgelt ja üldsusele arusaadavalt kirja panemisega, kuid erandiks on Londonis peetud viis loengut, mistõttu on käesolev teos hea sissejuhatus Jungi teooriatega tutvumisel.

 

Vaata, kas raamatut saab laenutada

Discussion

Comments are closed.

Varasemad postitused