Arhitektuur ja kunst

“New Museums : Intentions, Expectations, Challenges”, 2017

Ikoonilised muuseumihooned, olles sageli ise nagu kunstiteosed, sümboliseerivad kultuuriasutuste tähtsust meie ühiskonnas. Seoses jätkusuutlikkuse, keskkonnasäästlikkuse ja piiratud linnaruumiga defineeritakse ümber meie arusaam muuseumist kui templisarnasest hoonest. Lisaks välisele muutuvad muuseumid ka seestpoolt. Digitaliseerimise ja virtuaalreaalsuse ajastul peavad muuseumid oma eesmärgi ümber mõtestama.

Käesolevas raamatus tutvustatakse erinevaid muuseume üle kogu maailma ning näidatakse, kuidas muuseumid on ühiskonna, kaubanduse ja kultuuri mõjul muutunud. Raamat põhineb Baseli kunstikeskuse korraldatud arhitektuurinäitusel, mis oli üleval Genfi ajaloo- ja kunstimuuseumis 11. maist 20. augustini 2017. aastal. Tutvustatud muuseumite hulgas on nt Afroameerika ajaloo ja kultuuri muuseum Washingtonis, Munchmuseet Oslos, Guggenheimi muuseum Helsinkis, Palestiina muuseum Birzeitis, Sydney Modern Project jpt. Lisaks näitusekataloogile on raamatus ka viis esseed oma ala asjatundjatelt. Raamatu eesmärk on pakkuda uus lähenemisviis ja küsida: missugused näevad muuseumid välja tulevikus?

Vaata saadavust e-kataloogist ESTER

Discussion

Comments are closed.

Arhiiv