Arhitektuur ja kunst

M. Christine Boyer “Not Quite Architecture : Writing Around Alison and Peter Smithson”, 2017

Alison (1928-1993) ja Peter Smithson (1923-2003) on Inglise arhitektid, kes on kavandanud ainult mõned hooned, kuid on kirjutanud kogu oma karjääri vältel, käsitledes oma kirjatöödes arhitektuuri, urbanismi ja teemasid, mida nad ise on nimetanud „mitte päris arhitektuuriks“ (not quite architecture) – moekunst, graafiline kommunikatsioon, lastejutud jpm. Abielupaar on jätnud oma jälje arhitektuuriajalukku kui brutalismi eestvedajad.

M. Christine Boyer uurib käesolevas raamatus Smithsonite kirjutisi – raamatuid, artikleid, loenguid, avaldamata käsikirju ja isiklikke kirju. Autor selgitab, et Smithsonite jaoks oli väga oluline arhitekti vastutus kvaliteedi tagamisel. Nende jaoks oli arhitekt nii pärija kui ka edasiandja. Raamatu keskmeks on Smithsonite looming, kuid lisaks pakub teos ka illustreeritud ülevaate Inglise arhitektuurist 1950ndatest 1980ndateni.

Vaata saadavust e-kataloogist ESTER

Discussion

Comments are closed.

Arhiiv