Arhitektuur ja kunst

Joan Busquets, Pablo Pérez-Ramos “Barcelona : Manifold Grids and the Cerdá Plan”, 2017

Raamatus tutvustatakse Barcelona eripärast linnaplaani, kus tänavad kulgevad üksteisega täisnurga all, moodustades võrgu. Sellist ruutplaani iseloomustab sagedane tänavate ristumine ja ortogonaalne geomeetria, mis teeb orienteerumise ja liikumise linnas mugavaks – tänavad on pikad ja sirged, igal ristmikul tänavad laienevad, võimaldades paremat nähtavust ja ventilatsiooni.

Barcelona Eixample’i linnaosas kasutusel olevat plaani tutvustas esmakordselt ehitusinsener Ildefons Cerda 19. sajandi lõpus ja kuni tänapäevani võib Barcelonat pidada erinevate linnaprojektide ja planeerimisstrateegiate laboratooriumiks. Joonised, fotod ja illustratsioonid on raamatus olulisel kohal, moodustades teose mahust suurema osa.

Vaata saadavust e-kataloogist ESTER

Discussion

Comments are closed.

Arhiiv