Juhtimine ja turundus

Mark Horstman “Tõhus juht”, 2017

Käesolev praktiline käsiraamat annab kasulikke näpunäiteid erinevate tasandite juhtidele. Kui enamik juhtimisraamatuid on kirjutatud pigem suurte firmade kõrgema tasandi juhtidele, on see suunatud iga tasandi juhtivatele töötajatele – teoses antakse käitumise kondikava, mida saab kujundada iga meeskonna vajadustele vastavaks.

Ei tasu arvata, et inimesed teevad tööd organisatsiooni eesmärkidest lähtudes – tegelikult töötavad nad omaenda egoistlikke eesmärke silmas pidades. Seepärast on juhi esmane ülesanne suuta mõista, miks inimesed hommikul tööle tulevad ja mis hoiab neil sära silmas. Tõhus juht on see, kes saavutab häid tulemusi ja hoiab oma inimesi. Aga kuidas jõuda selleni, et meeskond annaks oma maksimumi ja oleks seejuures rahul? Palju on räägitud, et hea juht annab alluvatele rohkesti tagasisidet ja oskab tööd delegeerida. Kuidas aga anda tagasisidet nii, et see ei ärritaks, vaid õhutaks paremini tegutsema? Kõigile neile küsimustele annab Mark Horstman konkreetsed ja praktikas palju kordi läbi proovitud lahendused. Tema neli peamist soovitust on: õppige oma inimesi tundma, rääkige töö tulemuslikkusest, olge nõudlik ja suunake tööd allapoole.

Vaata saadavust e-kataloogist ESTER

Discussion

Comments are closed.

Arhiiv