Psühholoogia ja pedagoogika

Angela Duckworth “Südikus : kirglikkuse ja visaduse jõud”, 2017

Psühholoog Angela Duckworth näitab kõigile, kes tahavad edu saavutada – olgu siis tegu lapsevanemate, õpilaste, õpetajate, sportlaste või ärimeestega –, et silmapaistvate saavutuste taga pole mitte anne, vaid kindel kirglikkuse ja visaduse komplekt, mida ta nimetab südikuseks. Autor kirjutab, et südikus on see, kui kukud seitse korda ja tõused kaheksa. Keegi meist ei jäta jonni, kui õpime väikse lapsena kahel jalal käimist. Hoolimata sellest, et palju kordi ümber kukume, üritame senikaua, kuni käimine selge. Kas me oleme siis väikse lapsena kõik südikad? Miks hilisemas elus ei ole paljud enam nii südikad? Raamat annab sellele küsimusele vähemalt osaliselt vastuse.

Raamatust saab teada:

  • miks iga pingutus viib teid kaks korda eesmärgile lähemale,
  • kuidas südikust saab õppida, hoolimata IQst või oludest,
  • kuidas vallandub eluaegne huvi,
  • kas sihile viiv harjutamine peab olema ennastohverdav,
  • mis on teie lapsele parem – kas soe embus või kõrged standardid
  • kuidas lihtsasti rakendatav raske asja reegel võib teha imesid.

Vaata saadavust e-kataloogist ESTER

Discussion

Comments are closed.

Arhiiv