Masinaehitus

Rein Laaneots, Karl Raba “Mõõtmestamine ja tolereerimine : õpik kõrgkoolidele”, 2017

Tegemist on õppematerjaliga, mis on vajalik mõõtmestamise ja tolereerimise õpetamisel ning aine- ja lõputööde koostamisel kõrgkoolide kõikidel tehnikaerialadel bakalaureuse- ja magistriõppes.

Õpikus kirjeldatakse tolereerimise põhimõisteid, terminoloogiat, lisaks on selgitatud tolerantside ja istude kohta kehtivate normdokumentide ülesehitust ja otstarvet. Esitatud on mõõtmeahela arvutuse alused ning raamatu lõpus on kirjeldatud toodete mõõtmeelementide tegelike mõõtmete spetsifikatsioonile vastavuse või mittevastavuse tõendatuse üle otsustamise reegleid ja kuidas neid rakendada praktikas. Kuna esitatav materjal sisaldab kõige uuemat ja olulisemat infot mõõtmestamise ja tolereerimise kohta, saab raamatut kasutada ka tootearenduses, projekteerimisel ja tootmises.

Vaata saadavust e-kataloogist ESTER

Discussion

Comments are closed.

Arhiiv