Elektritehnika

Rae Perälä “Päikeseelekter”, 2018

Tegemist on rikkalikult illustreeritud ja ülevaatliku raamatuga n-ö igamehe tehnoloogiast, mis võimaldab elektrit toota kas siis kodus, ettevõttes või kogukondlikult. Rae Perälä on vaatluse alla võtnud päikeseelektri tehnika ja päikesepaneelide kasutamise tavatarbija seisukohast. Peatähelepanu on pööratud üliväikeste võrguühenduseta ehk off-grid lahenduste kavandamisele, rajamisele ja hooldusele.

Antud on üksikasjalikke näpunäiteid neile, kel on täna ilma võrguühenduseta või harva kasutatav suvemaja, kus on küll eletriühendus olemas, kuid see on ebastabiilne või kallis ülal pidada ning alternatiiviks oleks ise elektri tootmine. Märkusena on mainitud, et lugeja peaks arvestama autori poolt esitatud Soome kontekstiga.

Vaata saadavust e-kataloogist ESTER

Discussion

Comments are closed.

Arhiiv