Keskkonnatehnoloogia

Charles Moore, Cassandra Phillips “Plastic Ocean : How a Sea Captain’s Chance Discovery Launched a Determined Quest to Save the Oceans”, 2011

1997. aasta suvel seilas kapten Charles Moore Hawaiilt oma kodusadamasse Californias. Ta kasutas otseteed läbi Vaikse ookeani põhjaosas asuva subtroopilise keerise ning sel teel sattus ta planeedi kõige suuremale prügisaarele.

Käesolevas raamatus paljastab Moore oma kurjakuulutavad leiud ja plasti varjatud omadused. Plast kujutab suurt ohtu kaduvatele mereliikidele ja nende elukeskkondadele, mis on Moore’i sõnul veel kahjulikum kui kliimamuutus. Ookeanides olev plast võib varsti hakata ohustama inimeste tervist ja heaolu. Tegemist on silmiavava teosega kõigile teemast huvitatutele.

Vaata saadavust e-kataloogist ESTER

Discussion

Comments are closed.

Arhiiv