Reaalained

Maido Rahula, Mati Väljas “Matemaatika ja füüsika. Valemid ning hüpoteesid”, 2017

See matemaatikute poolt kirjutatud raamat kutsub lugejaid universumi avastama. Teos propageerib matemaatikat ja selle osatähtsust teiste teaduste kõrval. Autorid on lähenenud maailmale soliidselt, formuleerides oma ettepanekuid hüpoteesidena, kusjuures kõik esitatud hüpoteesid on huvitavad ja kontrollitavad. Katseid saab ise läbi teha ja kaasa arvutada. Kummutatakse väide, et matemaatika tähendab vaid kuiva valemite kirjutamist. Tegelikult tegutseb matemaatik küll abstraktses sümboleid ja valemeid täis maailmas, kuid selle taga näeb alati reaalsust ja protsesse, mis tema ümber toimuvad.

Raamat on mõeldud matemaatikutele, füüsikutele või siis lihtsalt matemaatika- ja füüsikahuvilistele, pedagoogidele, teaduritele ning õpilastele, ärgitamaks neid diskuteerima matemaatilistel teemadel.

Vaata saadavust e-kataloogist ESTER

Discussion

Comments are closed.

Arhiiv