Autotehnika, Keskkonnatehnoloogia, Materjaliõpetus

Francisco C. Robles-Hernandez, José Martin Herrera Ramírez, Robert Mackay “Al-Si Alloys : Automotive, Aeronautical, and Aerospace Applications”, 2017

Raamatus keskendutakse alumiiniumisulamitele, eriti silumiinile, mis on alumiiniumi-räni (Al-Si) süsteemil põhinev hea tugevusega alumiiniumisulamite rühm. Põhjalikult käsitletakse alumiiniumisulamitega seonduvat tootmist, termodünaamikat, töötlemist ja katsetamisi.

Alumiiniumisulameid saab edukalt valumalmi ja teiste kõrgtihedusega sulamite asemel kasutada tänu headele mehaanilistele omadustele, kulumis- ja korrosioonikindlusele ning füüsikalistele omadustele (voolavus, tihedus, soojuspaisumise näitajad). Seepärast leiabki see laialdast rakendust autotööstuses, lennunduses ja kosmosesõidukite väljatöötamisel.

Vaata saadavust e-kataloogist ESTER

Discussion

Comments are closed.

Arhiiv