Psühholoogia ja pedagoogika

Mel Robbins “5 sekundi reegel : muuda oma elu, tööd ja enesekindlust argise julguse abil”, 2018

Mel Robbins tutvustab metakognitiivset tehnikat, nn 5 sekundi reeglit, mille ta leiutas, kui oli ise oma eluga puntrasse jooksnud. Reegel ise on selline: kui sul on tunne, et on vaja tegutseda, pead loendama 5…4…3…2…1 ja füüsiliselt liikuma või aju tarretab su paigale. Arvude tagurpidi loendamine aitab vaimselt justkui käiku vahetada, katkestad oma tavapärase mõttejada ja kehtestad ennast.

Loendamine takistab endal õigustust otsida ja suunab mõistuse mujale. 5 sekundi reegel on harjumusuurimuste keeles alustamisrituaal, mis aktiveerib eesaju koore ja aitab käitumist muuta. Teos on kasulik lugemine kõigile neile, kes soovivad vaid 5 sekundiga oma elu muuta, enesekindlamaks saada ja mõni pikalt teostamata tegu lõpuks teostada.

Vaata saadavust e-kataloogist ESTER

Discussion

Comments are closed.

Arhiiv