//
Loed praegu...
Humanitaarained / Humanities

Lewis Mumford. Masina müüt. I köide, Tehnika ja inimareng. Ilmamaa, 2018

Lewis Mumford (1895- 1990) oli Ameerika ajaloolane, sotsioloog, tehnikafilosoof, kirjanduskriitik, urbanist-linnauurija. Raamatus üritatab ta seletada jõudusid, mis on tehnoloogiat kujundanud juba eelajaloolistest aegadest alates ning mis vormivad ka nüüdisaegset inimest.

Oleme harjunud selgitusega, et töö lõi inimese, Mumford aga kuulutab julgesti, et inimkultuuri olulised pöördepunktid on tingitud kultuurilis-intellektuaalsetest huvidest, mitte igapäevastest põhivajadustest. Raamatu eesmärgiks on kogu inimarengu kulg selle algusest kuni uusaegse maailma lävepakuni uuesti üle vaadata ja ümber hinnata. Mumford näitab, et keskne tõsiasi inimese elus ei ole mitte masin, vaid inimene ise. Teose teine köide “Võimu viisnurk” ilmub 2018. aasta teises pooles.

Vaata, kas raamatut saab laenutada

Discussion

Comments are closed.

Varasemad postitused