Psühholoogia ja pedagoogika

Dan Ariely “(Aus) tõde ebaaususest : kuidas me kõigile – ja eriti iseendale – valetame”, 2018

Duke’i ülikooli psühholoogia ja käitumisökonoomika professori ja juhtimismõtleja Dan Ariely raamatus uuritakse ebaausust põhjustavaid tendentse, sotsiaalseid aspekte ja tehakse katseid, mis aitavad avastada igapäevaelus ausust suurendavaid ja vähendavaid psühholoogilisi ja keskkondlikke jõudusid ning püütakse aru saada, kuidas ebaausus töötab.

Petmine ja ebaausus on autori sõnul inimolemuse lahutamatu osa. Kui aga saame sotti jõududest, mis meid tegelikult mõjutavad, on võimalik keskkonda ümber korraldades omandada paremaid käitumisharjumusi ning mitte olla ebaaususe ja teiste inimlike puuduste ees abitu.

Vaata saadavust e-kataloogist ESTER

Discussion

Comments are closed.

Arhiiv