Psühholoogia ja pedagoogika

Richard H. Thaler “Väärkäitumine : käitumisökonoomika tagamaad”, 2018

Chicago ülikooli käitumis- ja majandusteaduse professor ja 2017. aasta Nobeli majanduspreemia võitjat Richard H. Thalerit võib pidada käitumisökonoomika isaks. Käitumisökonoomika on suhteliselt uus teadus, mis ühendab psühholoogiat ja majandusteadust.

Autor ütleb eessõnas et, raamat ei ole uurimus ega poleemikat tekitav kirjatükk, vaid sisaldab vestlusi teaduslikel teemadel, kuid siin on ka huvitavaid elujuhtumeid ja lõbusaid lugusid.

Thaler väidab oma raamatus, et inimesed ei käitu alati ratsionaalselt ja langetavad sageli majanduslikult mitte eriti mõistlikke otsuseid. Nende valearvestuste uurimine võib aidata meid nii eraelus, äris kui poliitikas jõuda paremate otsusteni. Autori näpunäited on väga otseselt paljudel poliitikutel aidanud teha ühiskonna jaoks paremaid valikuid.

Inspiratsiooni võiks jaguda ka Eestile.

Vaata saadavust e-kataloogist ESTER

Discussion

Comments are closed.

Arhiiv