Reaalained

Carlo Rovelli “Aja kord”, 2018

Aeg mängib meie igapäevases elus olulist rolli. Mida rohkem teadlased aja kohta teada saavad, seda salapärasemaks see muutub. Meile meeldiks mõelda, et aeg on midagi vääramatut ja korrapärast ja et seda saab mõõta. Teoreetiline füüsik Carlo Rovelli esitab värvika nägemuse universumist, kus meie arusaamad ajast enam ei kehti. Oma ideed saab autor teadusest, kirjandusest ja filosoofiast põimides need kokku põnevaks tervikuks.

Raamat on jagatud kolmeks osaks. Esimeses võtab autor kokku teadmised, mis tänapäevane füüsika on aja kohta teada saanud. Järjest kasvava tähelepanu ja sügavuti minemise käigus on aeg tükkhaaval kaotanud oma kihid ja kokkuvarisenud. Teine osa kirjeldab, mis meile on alles jäänud: tühi ja ruumiline maailm, kus pole jälgegi ajalisusest. Kolmas osa uurib aja loojat.

Vaata saadavust e-kataloogist ESTER

Discussion

Comments are closed.

Arhiiv