Arhitektuur ja kunst

Jana VanderGoot “Architecture and the Forest Aesthetic : A New Look at Design and Resilient Urbanism”, 2018

Metsadel on inimkonna jaoks olnud alati väga oluline tähendus. Inimesed võiksid elada linnaruumis, mis meenutab elavat metsa. Metsa integreerimine linnaruumi on midagi palju enamat kui lihtsalt puude ja põõsaste istutamine, see annab kujundajale võimaluse luua ühendatud toiduahelaid, läbilaskvaid põrandaid-pinnaseid, kaitsvaid varjualuseid, kasulikke komposteerimisalaseid ning vastupidavaid ökoloogilisi kogumeid.

Raamatusse on lisatud juhtumiuuringud Tšiilist, Jaapanist, USA-st, Austraaliast, Itaaliast, Hiinast ja paljudest teistest kohtades, kuhu on üritatud luua nn elavat metsa.

Vaata saadavust e-kataloogist ESTER

 

Discussion

Comments are closed.

Arhiiv