Arhitektuur ja kunst

Maki Kuwayama, Joachim Käppeler “The Process of Making : Five Parameters to Shape Buildings”, 2019

Raamatus selgitatakse lahti ja demüstifitseeritakse loomeprotsess arhitektuuris, linnaplaneerimises ja disainis. Loomeprotsessi mõistmine on oluline kõigile, kes tegelevad läbimõeldult konstruktsiooniga, olgu see siis maja, mööbliese, linn või mingi toode.

Käesolevas raamatus on pearõhk joonistel ja lühikestel seletavatel tekstidel.

Teemad on jaotatud kahte ossa, esimeses tutvustatakse loomeprotsessi viit parameetrit – joonestik, funktsioon, detail, materjalid ja hind. Kõik parameetrid on olulised, väiksemgi tasakaalutus nende vahel tähendab, et hoone on ühel või teisel moel ebaõnnestunud.

Kõiki parameetreid tutvustatakse lähemalt teises osas üheksa juhtumiuuringu kaudu.

Raamat on mõeldud nii üliõpilastele kui neile, kes soovivad osaleda avalikus arutelus ehitatud keskkonna üle.

Vaata saadavust e-kataloogist ESTER

 

Discussion

Comments are closed.

Arhiiv