Arhitektuur ja kunst

“Unbuilding Walls : Vom Todesstreifen zum frein Raum = From Death Strip to Freespace”, 2018

Raamat kajastab 2018. aasta arhitektuuri biennaali Veneetsias ja saksa paviljoni näitust, kus arhitektid Lars Kruckeberg, Wolfram Putz ja Thomas Willemeit koos poliitik Marianne Birthleriga uurisid eraldamise ja paranemise protsessi kui ruumilist fenomeni. 2018. aastal sai Saksamaa ühendamisest 28 aastat, just täpselt sama kaua eksisteeris Saksa sisepiir (1961-1989). Käesolev raamat keskendub Saksamaa sisepiiri silmapaistvatele linnaplaneeringutele ja arhitektuuri näidetele, mis on seotud eraldamise ja kokkusulatamisega, aga siin on näiteid ka mujalt maailmast.

Raamatu tekstid on paralleelselt saksa ja inglise keeles.

Vaata saadavust e-kataloogist ESTER

 

Discussion

Comments are closed.

Arhiiv