Moetööstus

Timo Rissanen, Holly McQuillan “Zero Waste Fashion Design”, 2015

Tegemist on raamatuga, kus teadusuuringute ja praktikate abil tutvustatakse jätkusuutliku moe käsitlust, pakutakse välja paindlikke strateegiaid ja hallatavaid nullkulu tehnoloogiaid tipptasemel moekollektsioonide loomiseks.

Nullkulu moetööstuses tähendab eeskätt kanga täielikku ärakasutamist st tavapäraselt läheb lõigete tegemisel raisku 15% kangast, mis tegi 2015. aasta kokkuvõttes kokku 400 biljonit ruutmeetrit.

Paljude lõigete, illustratsioonide, intervjuude ning näidete abil tutvustatakse nullkuluga toodete kujundamise protsesse. Raamatust leiab intervjuusid selliste moekunstnikega nagu Winifred Aldrich, Rickard Lindqvist ja Yeohlee Teng, kes tutvustavad nii oma kollektsioone kui loomisprotsessi.

Vaata saadavust e-kataloogist ESTER

 

Discussion

Comments are closed.

Arhiiv