Arhitektuur ja kunst, Hoonete ehitus

Maris Mändel “Tehiskivimaterjalid Eesti 20. sajandi arhitektuuris : kasutuslugu ja väärtustamine : doktoritöö = [Bricks, blocks and panels commonly used in 20th century Estonian architecture : the story of their use and value”, 2019

Tegemist on 2019. aastal kaitstud Maris Mändeli doktoritööga.

Mändeli uurimistöö fookuses on Eestis 20. sajandil laialdaselt kasutatud tehiskivimaterjalide restaureerimisproblemaatika. Need on ehitusmaterjalid, mida praegu hinnatakse väheväärtuslikuks ja millele enamasti tähelepanu ei pöörata. Doktoritöö eesmärgiks oligi leida lahendusi selliste materjalide restaureerimisel üles kerkivatele väärtuspõhistele küsimustele.

Problemaatika harutatakse lahti nelja ehitusmaterjali näitel: betoonkivid, silikaattellised, silikaltsiidist suurblokid ja raudbetoonist suurpaneelid.

Vaata saadavust e-kataloogist ESTER

Discussion

Comments are closed.

Arhiiv