//
Loed praegu...
Moetööstus / Fashion Engineering

Kersti Loite. Virumaa rahvarõivad. ERM, 2017

Raamat on ajaloolise Virumaa 11-ne kihelkonna – Haljala, Kadrina, Rakvere, Simuna, Viru-Jaagupi, Viru-Nigula, Väike-Maarja, Iisaku, Jõhvi, Lüganuse, Vaivara – rahvarõivaste valmistamise ja kasutamise esimene ülevaateraamat. Rajaneb Kersti Loite 2015. aasta pärantehnoloogiateemalisel magistritööl. Raamatus käsitletakse detailselt iga kihelkonna rõivaste eripärasid ja varieeruvust, traditsioone ja kasutamist ning koondatakse informatsioon säilinud esemete paiknemisest Eesti muuseumikogudes. Sisaldab hulgaliselt konkreetseid juhiseid, mustri- ja lõikeskeeme rahvarõivakomplektide valmistamiseks.

Raamat on illustreeritud rikkaliku fotomaterjaliga, lisaväärtust annavad Kadi Pajupuu joonistused.

Vaata e-kataloogist ESTER raamatu saadavust

Discussion

Comments are closed.

Varasemad postitused