Majandus ja finantsid

Gregory Zuckerman “Turgude isand”, 2021

„Turgude isand“ James Simons on USA matemaatikageenius. Tema nime kannab mitu geomeetria teooriat ning teda on pärjatud USA matemaatikute suurima tunnustuse, Oswald Vebleni auhinnaga.

Raamatust ei saa küll börsilt miljardite teenimise salanippi, küll aga antakse lugejale selge pilt sellest, kuidas uurimistöö, visadus, keskendumine ja lakkamatu janu faktide ja tõe järele viib võitjad sihile.

Simonsi otsustas oma karjääri algusaastail läbi närida tohututest andmemassiividest, rakendada kõrgemat matemaatikat ning luua ultramoodsaid arvutimudeleid, sellal kui teised lähtusid oma prognoosides sisetundest, vaistust ja vanakooli taustauuringutest. Just Simons pani aluse investeerimismaailma tabanud revolutsioonile.

Raamatu autor Gregory Zuckerman räägib haarava loo mehest, kellel õnnestus turu tootlust järjekindlalt ja ülekaalukalt ületada.

Vaata saadavust e-kataloogist ESTER

Discussion

Comments are closed.

Arhiiv