//
Loed praegu...
Moetööstus / Fashion Engineering

Kimono : Jaapani ilu puudutus. Eesti Kunstimuuseum, 2021

Raamat on koostatud Adamson-Ericu muuseumis toimunud kimono näituse põhjal.

Jaapanil on pikk ja väga rikas tekstiiliajalugu. Kimono on sirgetest ja kindlate mõõtudega kangapaanidest õmmeldud rõivas, mille lihtne T-tähe kujuline põhilõige on püsinud ajas peaaegu muutumatuna. Rõivast kohandatakse igale inimesele parajaks vöökinnituse abil. Väga tähendsulik ja oluline on kimono puhul olnud läbi ajaloo materjalivalik, hinnalisus, värvide, mustrite ning dekoori paigutus ja kujundite sümboolika ning rõivakomplekti valmistamise meisterlikkus. Nii on sõltuvalt aastaajast, inimese staatusest, vanusest, kohast ja sündmusest ning selle tähendusest ja pidulikkusest kujunenud välja kimonol palju alaliike ja tüüpe, mille nüansse raamat lugejale tutvustab.

Vaata saadavust e-kataloogist

Discussion

Comments are closed.

Varasemad postitused