Arhitektuur ja kunst

Victor Papanek “The Green Imperative : Ecology and Ethics in Design and Architecture”, 2021

Raamatu esmatrükk ilmus 1990-ndate aastate keskpaigas. Varajase jätkusuutliku mõtlemise pioneer Victor Papaneki sõnad väärivad uue publiku ette toomist ja uuesti mõtestamist. Nii mõnigi probleem, mida autor on kirjeldanud, on süvenenud. Kuristik, mis tema optimismi tuleviku ees ja tegeliku hetke olukorra vahel laiutab, võib mõjuda südantlõhestavalt. Ta pakkus välja geniaalseid lahendusi ja mõtteid, kuidas probleemidega tegeleda. Tõi välja disainimaailma puudused ja võimalused, mis mõjuvad ka hetkel väga aktuaalsetena. Ta ärgitas mõtlema, kuidas tootedisain meid tundma paneb, kuidas kaasata kõiki viite meelt, kuidas kasutada ringlussevõetavaid materjale, kuidas tuua loodus disasini keskmesse ja mis kõige tähtsam kas me tõesti vajame kõike seda, mida ostame.

Vaata saadavust e-kataloogist ESTER

Discussion

Comments are closed.

Arhiiv