Arhitektuur ja kunst

David Sim “Pehme linn : tihedus, mitmekesisus ja lähedus argielus”, 2021

Raamat esitleb tähelepaneikuid mõnede põhiliste linnavormide ja linnakujunduse aspektide kohta, mis võiks luua jätkusuutlikumaid ja vastupanuvõimelisemaid kogukondi ning tervema ja õnnelikuma elu neis elavatele inimestele. Raamat on jaotatud kolme suuremaks osaks. Neis käsitletakse teemasid nagu linnastumise probleemid, liikumisega seotud füüsilised ja sotsiaalsed väljakutsed ja siseruumides elavate inimeste ühendamine õues olevaga.

Autori eesmärk ei ole maailma Kopenhaageniks või Skandinaaviaks muuta. Kuid neilt tasub õppida, kuidas argielu nautida, selmet selle üle kaevelda, õppida elama iga ilmaga, oma võimaluste kohaselt, õppida elama olemasolevate naabritega.

Vaata saadavust e-kataloogist ESTER

Discussion

Comments are closed.

Arhiiv