Arhitektuur ja kunst

“Modern Heritage : Reuse, Renovation, Restoration”, 2022

Modernismi võib pidada 20. sajandi olulisemaks arhitektuuristiiliks. Seda iseloomustab rõhuasetus mahule, asümmeetrilised kompositsioonid ja minimaalne ornamentika. Väga paljud sel ajal ehitatud hooned vajavad tänapäeval renoveerimist või nende hoonete tolleaegne funktsioon on täielikult muutunud. Raamatus uuritakse ajastu hoonete taastamise erinevaid strateegiaid. Esitletud on 24 parimat praktikat, mis tutvustavad erinevaid restaureerimisviise.

Esseede autoriteks on tuntud teadlased Barry Bergdoll, Jörg Haspel, Franz Graf ja Ana Tostões.

Raamat viib meid ülemaailmsele ringreisile modernismi monumentide juurde. Lisatud on arvukalt plaane, jooniseid ja fotosid.

Vaata saadavust e-kataloogist ESTER

Discussion

Comments are closed.

Arhiiv