//
Loed praegu...
Arhitektuur / Architecture, Humanitaarained / Humanities

The Avant-Garde Museum : музеи художественной културы : Kabinett der Abstrakten : société anonyme : grupa a.r. Muzeum Sztuki, 2020

Tegemist on esimese uurimusega, milles võetakse vaatluse mitu I ja II maailmasõja vahel loodud avangardistlikku institutsiooni. Raamatu toimetajad esitavad küsimusi: mis ajendas neid looma muuseumiasutust, kuidas neid täpselt ette kujutati ja kas nende ideid on võimalik kasutada ka tänapäevastes muuseumites.

Tegemist oli osaga suuremast uurimisprojektist, mis käivitati 2017. aastal rahvusvahelisel konverentsil „Avangardismi muuseum või avangardistlik muuseum? Radikaalne kogumine“.

Raamatusse kogutud esseed ja nendega kaasnevad allikmaterjalid moodustavad põneva ajaloolise väärtusega tekstide kogumi protsessidest, mis kujundasid uue kunsti ideid, selle esitlust avangardistlike kunstiprogrammide kontekstis.

Vaata saadavust e-kataloogist / Check the availability from e-catalogue

Discussion

Comments are closed.

Varasemad postitused